Thursday, July 24, 2008

Harmagedon


Op het kruispunt van wegen die door de bergpas van Karmel gaan ligt Megiddo. Koning Salomo heeft Megiddo als vesting stad opgebouwd met een grote poort en stallen voor paarden.
Bovenop is in de uitgraving een alter te zien uit de tijd van de kananieten. Daarop werden offeringen gebracht en de baal goden aanbeden. (oa. met rituele prostitutie) Megiddo heeft meer dan 20 lagen beschaving. Het was een strategische plaats in de oudheid. Er is meer gevochten in en om Megiddo dan op enige andere plaats in de wereld.
Als voorbereiding voor een komende oorlog hebben de bewoners van Megiddo een grote graan silo gemaakt en hun bron beschermd. Hij lag buiten de stadsmuur in een grot. De bewoners van Megido hebben de grot afgesloten van de buitenkant en door de rots gebeiteld om van binnen uit de stad een weg te maken naar de bron.
De trap gaat 187 treden naar beneden (25 meter)
daarna is de uitgehouwen gang 75 meter lang naar de bron. In de openbaringen wordt Megiddo een plaatje voor het laatste gevecht, het gevecht om Harmageddon. (har=berg) openbaringen 16:16.

No comments: